THE ULTRA TWIST (Siena, Italy)

 

Četvrtak, 26. mart – Beograd @ ŽICA

ultra twist

 

The Ultra Twist formirani su 2006. i jedan su od najpoznatijih italijanskih garažnih bendova mlađe generacije. Do sada su objavili 5 singlova, pojavili se na par kompilacija i izašao im je jedan DIY živi album na kojem su pored autorskih izveli i pregršt garažnih i punk-rock standarda od The Sonics, 13th Floor Elevators do Devo.

Ono što momentalno osvaja kod ova četiri momka jesu savršeni smisao za humor i mediteranska nepretencioznost. The Ultra Twist ni na jedan način ne pokazuju prisustvo želje da postanu ‘the next big thing’, ploče objavljuju ili sami, ili za prijatelje, tiraži istih su po par stotina i sve je snimljeno na «1-2-3-4 i pucaj» štos, dakle, vrlo lo-fi, samim tim i vrlo blisko onome kako bend zvuči uživo.

Gitara, bubanj, bas, teremin i klavijature pojačani su do daske i proizvode buku na ivici raspadanja. Upravo su sličan zvuk svojevremeno imali The Mummies, The Oblivians i Supercharger, 3 možda najzapaženija američka predstavnika lo-fi garage punka i sasvim je očigledno čije su ploče ovi momci skupljali u mladosti. Ako se ovim imenima dodaju i već pomenuti zajednički uticaji iz 60-tih (The Sonics, 13th Floor Elevators, The Seeds, The Standells…), lako je doći do zaključka da se radi o bendu koji dobro poznaje sveukupnu istoriju garažnog roka, a to je jedan od najvažnijih uslova da se oprobaju u istom ili sličnom žanru.

Do sada su obišli Zapadnu Evropu, od Engleske do juga Španije, svirali x puta u Italiji, a od marta 2009. istražuju istočnije krajeve, te će se obreti i u Beogradu na koncertu u klubu Žica, 26. marta od 22:00.

Karta za njihov nastup je 300 dinara i može se kupiti u samom klubu (ŽICA, Kraljevića Marka 5), ali i u pabu «Brod» (29. novembra 36 / Despota Stefana 36!!). Na veče koncerta – 400 din.

 

http://www.theultratwist.it/

http://www.myspace.com/theultratwist

http://www.theultratwist.it/pressen.html

http://www.theultratwist.it/downen.html

plakat:

plakat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?