The Shivas (Portland, OR, U.S.A.)

Utorak, 18. avgust – Novi Sad @ Brod teatar (SKC NS)
Sreda, 19. avgust – Sofija @ MIXTAPE5
Četvrtak, 20. avgust – Burgas @ Bar bez ime
Subota, 22. avgust – Kladovo @ Fusion klub
Nedelja, 23. avgust – Beograd @ KC Grad
Ponedeljak, 24. avgust – Velenje @ Kunigunda festival

s

Lider The Shivas, Jared Molyneux (gitara i vokal), formirao je bend 2006, još u srednjoškolskim danima sa bratom (Colby Molyneux: bubnjevi) i ortakom (Eric Shanafelt: bas). U početku postava je nestabilna i menja se u potrazi za idealnom. Ključni momenat je dolazak talentovane bubnjarke Kristin Leonard koja zauzima Kolbijevo mesto za bubnjevima i učestvuje u pisanju pesama.
Po završetku srednje škole rani snimci izlaze kao prvi album „Where Have You Gone To“, The Shivas skreću pažnju na sebe i potom se ozbiljno bacaju na turneje po SAD, trudeći se da se usviraju i da se za njih čuje u svakom malom mestu.
Drugi album „Freezing To Death“ izlazi dve godine kasnije potvrđujući veliki napredak naročito u sviračkom pogledu. The Shivas i dalje balansiraju između više 60’s žanrova (psychedelia, garage punk, surf, folk) kombinujući ih sa indie-pop stilom kome naginju, ali će tek sledeća dva albuma, „Whiteout“ iz 2013. (K Records / Burger Records) i prošlogodišnji „You Know What To Do“ (K Records / Burger Records), potvrditi The Shivas kao uistinu vredan mladi bend koji obećava.

Posle solidnog komercijalnog uspeha „Whiteout“ albuma, Calvin Johnson (vlasnik K Records, osnivač bendova poput Beat Happening, Dub Narcotic Sound System) ih poziva da sledeći snime u Dub Narcotic studiju, sa njim kao ton majstorom i na old school način: direktno na magnetofonsku traku. U međuvremenu bend dolazi na prvu evropsku turneju, a po povratku u SAD K Records i Burger objavljuju „You Know What To Do“ koji je kruna devetogodišnje karijere The Shivas. Umeće da se kreću kroz žanrove i da ih s lakoćom prepliću ne napušta ih. Naprotiv, sada su na vrhuncu koji pretpostavlja tek sjajne ploče u vremenu koje predstoji, a obzirom na njihove mlade godine (još niko nije zakoračio u četvrtu deceniju!!) bilo bi razočaravajuće da do toga i ne dođe.

Ovog leta The Shivas su ponovo na evropskoj turneji i ovaj put dolaze i u Beograd. Koncert je potvrđen za nedelju, 23. Avgust u Kulturnom centru Grad, a od 21:00.
Karte su u pretprodaji (500 din) na šanku KC Grada i u Pinball Wizard Records prodavnici, a na dan koncerta biće 800 din.

Official
The Shivas @ bandcamp
The Shivas @ Facebook
The Shivas @ K Records

Video:


Poster:
s31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?