The Kill Devil Hills (Perth, Australia)

Utorak, 19. oktobar – Beograd @ Žica (gosti: Žene kese)
Sreda, 20. oktobar – Beograd @ Žica (gosti: Rough Blue)
Četvrtak, 21. oktobar – Zrenjanin @ Klupče
Petak, 22. oktobar – Smederevska Palanka @ Pulse
Subota, 23. oktobar – Velenje @ MKC
Nedelja, 24. oktobar – Zagreb @ Spunk

Australija je najsuvlji kontinent na planeti. Poseduje izuzetno neplodno zemljište kojim haraju česti požari. Odsečena je od ostatka sveta masivnim okeanima. Iako je prošlo par vekova od kako su formirane prve robijaške kolonije, iako su nekadašnji izgnanici izgradili prosperitetnu zemlju – odjek izolacije, težina i melanholija doseljeničke borbe, užas i zadivljenost pred moćima beskrajne pustinje i svest o tome da će neumoljivo Sunce i sudbina uvek biti jači od čoveka prožimaju svaki ton i trzaj žice benda The Kill Devil Hills.
Muzički se kreću granicom između garažnog rokenrola (poput onog koji stvaraju njihovi zemljaci The Drones) i melanholičnog country bluesa. No Kill Devil Hills se ne daju nasilno staviti u oštre granice nekog žanra. Iako povremeno možete uhvatiti neku poznatu nit – tradicionalne note folk zaostavštine, gitarsko umeće i čvrstinu The Drones i Beasts Of Bourbon i tamu Nick Cavea & The Bad Seeds, zvuk se nameće kao potpuno svoj, autentičan. Ono što se možda najviše uvlači pod kožu je senzibilitet – The Kill Devil Hills su prodrli u bit osetljive linije između lepote i divljaštva. Jer članovi benda nisu iskusili težak život kroz književne i filmske klasike – živeli su ga. Upravo zato tako dobro umeju da dočaraju pustinjsku lepotu i surovost, nezamislivu vrelinu, neophodnost čvrstine čak i onda kada vas sve slama, uz alkohol kao neizbežno gorivo. Njihovu muziku prožima ta prkosna životna energija, koja uprkos svim preprekama ne samo da uspeva da preživi, već stvara i najautentičniji i najmoćniji zvuk na australijskoj alt-kantri sceni. O toj moći govori činjenica da su uspeli da se otrgnu okova beskrajnih okeana i savladaju ih – The Rolling Stone je njihov treći i u nizu poslednji studijski album „Man, You Should Explode” nazvao „jednim od najboljih izdanja 2010.”, predviđajući im skori proboj na internacionalnoj sceni.
Reči čuvenog magazina su se ostvarile – ove jeseni Kill Devil Hills imaju svoju prvu veliku evropsku turneju, a prehlađena Evropa još uvek ne zna šta je čeka. Nastupi ovog benda imaju izuzetnu, eksplozivnu energiju – set ječećih gitara koje drže volan, do krvi isprepletane sa violinom Alexa Archera – zvuk za koji se slobodno može reći da na momente nadmašuje umeće Warrena Ellisa.
U okviru evropske turneje, peščana oluja The Kill Devil Hills stižu i u Beograd. U ponedeljak, 18. oktobra sviraju u klubu Žica. Sve u svemu, minimum 120 minuta vrhunskog australijskog indie/americana/alt-country zvuka!!
Karte mogu da se kupe na šanku paba „Brod” (29. novembra 36) i u jedinoj prodavnici ploča u gradu – Pinball Wizard (makedonska 30, lokal 15) po pretprodajnoj ceni od 600 din. Neposredno pred nastup, na ulazu u klub po 800 din.

Official
MySpace
Žene kese
Rough Blue

YouTube:

plakat:

prikaz beogradskog koncerta 1
prikaz beogradskog koncerta 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?