The Irradiates (Besançon, France)

Sreda, 2. maj @ KC Grad

irradiates

OK. Evo jednog evropskog, a odličnog surf benda – The Irradiates. Zapravo, ako baš želite precizno da znate muzički izraz ovih momaka je space-surf. Ukoliko se sećate Man Or Astroman onda imate ideju o čemu se radi.
Jedan od najvažnijih rok producenata poslednjih par decenija – Steve Albini – pozvao je ove momke u Čikago u svoj Electrical Audio studio, snimio im je i producirao kompletnu drugu ploču “Audio Mental Manipulation Device”.

Budući da bend insistira da se kao biografija koristi njihov press-kit, evo prevoda istog:

The IRRADIATES su četvorica braće nastala u sudbinskom ukrštanju oca gitariste i majke astrofizičarke. Uslovljeni takvim nasleđem i interesovanjem za nauku, sva četvorica svetski poznatih naučnika uputila su se u potragu za zvezdanim materijalom za koji se veruje da može da poveća muzički kapacitet. Dok su prikupljali uzorke, opeklo ih je zeleno zračenje sa još uvek neidentifikovane planete. Po provratku na Zemlju u proleće 2007, bili su zaključani u komori za dekontaminaciju u koju su uneli svoje instrumente i provukli 10 surf standarda kroz radioaktivni filter.

Prvi album, FIRST RADIATIONS, prošišao je kroz stratosferu 2008. Pod vođstvom eminentnog prof. FREDERA (sjajan naučnik nemačkog porekla i specijalista za ljudski mozak) i njegovog vernog učenika, T1 Robota, bend je preduzeo više od sto misija u Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji, UK, Holandiji i Norveškoj.

Naša četiri štrebera su vrlo brzo prikupila dovoljno podataka da počnu rad na sledećem projektu. Veoma zainteresovani za američku laboratoriju prof. Stiva Albinija, u oktobru 2009. godine u Čikagu trasiraju put za Electrical Audio. Tokom 10 dana izolacije u laboratoriji B kod profesora A, pažljivo su proučili svoj novi koncept: jedanaest audio isečaka za album koji pruža objašnjenje za postulate mentalne manipulacije zvukom.

AUDIO MENTAL MANIPULATION DEVICE može se naći u svim bolje snabdevenim laboratorijama.
Dakle, The Irradiates po prvi put sviraju u Beogradu u sredu, 2. maja @ KC Grad. Za ovu priliku imamo i sjajne domaće goste, najbolji srpski surf bend svih vremena i šire – Threesome!!
Karte su u pretprodaji na šanku KC Grada i u Pinball Wizard Records prodavnici (TC Eurocentar, makedonska 30, lokal br. 15 tel.: 011/3348-664) po ceni od 400 dinara. Na dan koncerta cena karte biće 500 dinara.

http://www.theirradiates.org/
http://www.myspace.com/theirradiates
http://threesomeband.tumblr.com/
http://www.myspace.com/threesomerules

Poster:
poster

YouTube:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?