John Schooley & His One Man Band (Austin, Texas) i The Guilty Hearts (Los Angeles, California)

U nedelju, 2. oktobra u domu omladine beogradskoj rokenrol publici predstaviće se John Schooley & His One Man Band (Austin, Texas) i The Guilty Hearts (Los Angeles, California). Koncert otvara bg bend Ventolin.

john schooley

john schooley

guilty hearts

the guilty hearts

Prvi BAD MUSIC FOR BAD PEOPLE koncerti ove jesenje sezone dogovoreni su za 2 odlična američka R’n’R benda: JOHN SCHOOLEY & HIS ONE MAN BAND i THE GUILTY HEARTS.

John Schooley je skrenuo pažnju na sebe još pre više od 10 godina kada je sa tadašnjim bendom – THE REVELATORS – uspeo da dođe do ugovora sa jednom od najprestižnijih nezavisnih izdavačkih kuća – CRYPT RECORDS. Album «We Told You Not To Cross Us…» predstavio ih je kao nove nade američke garažne scene koji su na originalan način sjedinili svoje blues i country nasleđe sa punk rockom. John se krajem 90-tih seli u Ostin, Teksas i formira novi nezaustavljivi kombo – THE HARD FEELINGS sa kojim će snimiti 3 sjajna albuma za, opet renomiranog izdavača – SYMPATHY FOR THE RECORD INDUSTRY RECORDS. Početkom novog stoleća ovaj mladi umetnik rastura i drugi uspešan bend samo posle par godina postojanja i okreće se novoj avanturi – sopstvenom one-man bendu. Nakon pregršt singlova za više opskurnih garažnih etiketa, početkom ove godine pojavljuje mu se i prvi album za najpopularniju evropsku garažnu kuću – VOODOO RHYTHM RECORDS. 12 pesama, 5 sa njegovim potpisom i 7 biranih obrada crnih bluz heroja (Howlin’ Wolf, Jimmy Reed, Rufus Thomas…). U jednoj rečenici – crna i bela muzika Amerike, sabijena u dvominutna raspojasana prašenja sa puno podvriskivanja, dahtanja, i besomučnog šibanja po instrumentima.

THE GUILTY HEARTS su garažni lo-fi hispano trio iz Los Anđelesa. Herman Senac, školski drug i dobar prijatelj pokojnog Jeffreya Lee Piercea iz neprežaljenih THE GUN CLUB, posle više uspešnih i manje uspešnih L.A. bendova poput BLOOD ON THE SADDLE, CHILD MOLESTERS, CROWBAR SALVATION, LOAFIN’ HYENAS… odlučio je da sa mlađanim prijateljima i svojom latino braćom Edgarom Rodriguezom i Leonom Zalezom iz THE RIPPERS, formira R’n’R kombo. Misija ovog benda jeste da se jedan autentičan hispano pristup popularnoj muzici kakav je posedovao Jeffrey Lee Pierce prevede na ovovremeni garažni pank izraz u kojem je mnogo važnije da su potenciometri na pojačalima odvrnuti «do daske», nego da li će i koliko vremena izgubiti u studiju sa producentom kojeg nameće izdavač. Zato THE GUILTY HEARTS na svom debiju (kao i JOHN SCHOOLEY & HIS ONE MAN BAND objavljen za VOODOO RHYTHM RECORDS pre par meseci!!) zvuče divlje i žestoko kao da su se u studiju obreli posle krkanja ultra ljute meksikanske hrane i nekoliko boca domaće tekile, pa bljuju vatru i ispaljuju goruću đulad iz 2 gitare, bubnja i usne harmonike.

U okviru evropske turneje ova 2 vrsna predstavnika nove američke muzike sviraće i u Beogradu, u Domu omladine. Koncert je zakazan za nedelju, 2. oktobar, a kao gosti pojaviće se lokalni šampioni – VENTOLIN.

PAŽNJA!! PAŽNJA!! PAŽNJA!!

U petak, 30. septembra promo žurka na Akademiji povodom ovog gostovanja!! čućete skoro čitave albume oba američka benda i pregršt druge dobre muzike od 50-tih do danas!! R’n’B/soul, 50’s & 60’s trash/surf/exotica/garage punk, ‘77 punk, rockabilly, lo-fi trash blues i savremene varijante pomenutih �anrova!!

Ulaz besplatan!!!

promo party

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?