Peach Kelli Pop (L.A., CA, U.S.A.)

Sreda, 21. maj – Beograd @ KC Grad | 21:00 – OTKAZANO ZBOG DANA ŽALOSTI!!
Četvrtak, 22. maj – Zagreb @ Močvara

pkp1

Nazvati bend po Redd Kross pesmi dovoljno govori o žanru/žanrovima u kojima će se kretati muzički izraz same grupe. Ako se u obzir uzme da se zapravo radi o projektu bubnjarke White Wires (Going Gaga/Douchemaster i Dirtnap Records!!), onda nema sumnje da se ovde radi o pop i punk muzici.

Peach Kelli Pop nastali su kao eksperiment Allie Hanlon. Bila je to prilika da bubnjarka ustane sa stolice i oproba se u pisanju pesama što je Allie oduvek i želela. Pesme koje je stidljivo čuvala i krišom pisala još iz vremena dok je živela u Kanadi (Otava) dostigle su kritičan broj i bilo je vreme da se hrabro zakorači napred u takozvani solo projekat. Allie je svih 10 pesama za prvi album nazvan jednostavno „Peach Kelli Pop“ sama snimila, otpevala sve vokale i odsvirala sve instrumente na više različitih lokacija (podrumi, spavaće sobe…) u Otavi 2009. godine. Prvo izdanje ovog albuma pojavilo se za Going Gaga Records 2010. Kada je prvi tiraž bio rasprodat isti naslov se na vinilu i kaseti pojavio za još par etiketa, ali najvažnije je da su šefovi Burger Records (jedne od najuticajnijih nezavisnih izdavačkih kuća poslednjih par godina: Natural Child, La Luz, Apache…) oberučke prihvatili bend i uvrstili ga u svoj katalog.

Uz pomoć Burger Records Peach Kelli Pop sviraju širom SAD, Kanade i Evrope. Postava uvek varira od raspoloživosti muzičara, ali je poenta da se u većini slučajeva radi o all-girl ekipi obzirom da Allie svoju muziku doživljava apsolutno devojačkom.
2012. Allie Hanlon se seli u Los Angeles i vrlo brzo potom počinje da piše pesme za sledeći PKP album.

Prošle godine izlazi i druga ploča, takođe jednostavnog naziva – „Peach Kelli Pop #2“. Najpre za opskurnog austrijskog izdavača – Bachelor Records, a potom i za pomenuti Burger Records. Drugi album donosi i vidljiv napredak u odnosu na prvenac, pre svega u aranžmanima i produkciji. Tematski je nastavak prethodne ploče, pesme o ljubavi, gubitku i zabavi protkane su istom drskošću i ženstvenošću, ali imaju daleko brži ritam i dobrodošle zvuke distorzije. Na albumu sa 10 pesama mogu se čuti mnogi instrumenti, a trajanje od manje od 25 minuta potvrđuje da PKP i dalje pišu super zašećerene pop/punk hitove nakrcane lepim melodijama, umilnim ženskim vokalima i poletnim sviranjem kao na prvih par albuma The Ramones. Uostalom, Peach Kelli Pop ponajviše i liče na The Ramones, samo na jednu apsolutno žensku varijantu ove sjajne grupe. Otuda i česta upoređivanja PKP i japanskih Shonen Knife (ženski Ramones iz Osake!!).

Peach Kelli Pop su bend koji je u ovom trenutku izuzetno intrigantan. Dreamy-Pop nešto bržeg tempa (taman toliko da bi mu se mogao prikačiti sufiks „punk“!!), nežni devojački vokali, egzotični instrumenti poput ksilofona i ukulelea (uz sve gitare i bubnjeve neophodne da se snimi pop-punk pesma), nepretencioznost i spontanost čine projekat Allie Hanlon važnim svakome ko ozbiljnije prati američku indie scenu danas.

Februara ove godine „LA Weekly“ uvrštava Peach Kelli Pop na listu L.A.’s Top 10 Rising Female-Fronted Bands.

Peach Kelli Pop su od 25. aprila do 3. maja na turneji po Japanu odakle se ne vraćaju u Kaliforniju, već dolaze na tronedeljnu evropsku turneju u okviru koje će po prvi put da nastupe i u Beogradu. Koncert je planiran za sredu, 21. maja @ KC Grad, a karte su u pretprodaji na šanku KC Grad-a i u Pinball Wizard Records prodavnici. Pretprodajna cena karte je 400 dinara, a na dan koncerta – 500 dinara.

Official
PKP @ bandcamp
PKP @ Facebook
PKP @ last.fm
PKP @ Twitter

Recenzija prvog albuma

Video:




Poster:
pkp_p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?