My Disco (Melbourne, Australia)

Utorak, 27. septembar – Beograd @ Gun Club, 22:00
Subota, 1. oktobar – Niš @ Feedback

My Disco su oformljeni 2003. u Melburnu, Australija. Ispočetka njihov muzički izraz pripadao je math-rocku, sa čestim promenama rifova i ritmova, te izlomljenim deonicama. Momentalno pobuđuju pažnju u alternativnim krugovima, što zbog interesantne muzike, što zbog nekovencionalnih koncerata po parkovima, magacinima, tamošnjim vukojebinama i sličnim neobičnim mestima. Bend odmah kreće i sa turnejama po inostranstvu, mahom po „nepopularnim“ zemljama kao što su Tajland, Kina, Meksiko…
Nakon nekoliko singlova i EP-ja, My Disco objavljuju album prvenac 2006. pod naslovom “Cancer” . Ploča donosi znatnu promenu u zvuku, bend se okreće minimalizmu i repetitivnosti. Naslov je donekle simboličan jer je basista i pevač, Liam Andrews, u to vreme oboleo od hočkinsonove bolesti. Srećom, to je sada iza njega.
Krajem 2007. My Disco snimaju drugi album – “Paradise” i to u Čikagu, u studiju čuvenog Stevea Albinija (Big Black, Rapeman, Shellac) – Electrical Audio – koji se na istom našao u ulozi snimatelja. Albini uspeva da uhvati živi zvuk benda i nije čudo da se My Disco vraćaju u Electrical Audio 2010, gde snimaju i svoju treću ploču – “Litle Joy” . Ovaj put minimalizam je doveden do savršenstva u spoju sa hipnotičkim ritmovima što rezultira najvišim ocenama kod rok kritičara širom sveta.
Živi nastupi su prava slika benda. Ritam, gitarski rifovi i oko granice bola visina decibela koje proizvode na koncertima sada su već osobenost po kojoj se My Disco izdvajaju iz mora drugih predstavnika guitar-noise ili post-rock žanra.
Karte za beogradski koncert su u pretprodaji u jedinoj prodavnici vinila u gradu – Pinball Wizard Records (TC “Eurocentar”, makedonska 30, local 15) po ceni od 500 din. Na ulazu u klub, neposredno pred nastup, cena karte biće 700 din.

YouTube:

MySpace
My Disco @ Wikipedia
Official

Poster:

brdo odlični fotografija sa koncerta!!
recenzija koncerta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?