La Plebe (San Francisco)

Ska-punk latinosi iz san frana po drugi put među beogradskom publikom – ponedeljak, 9. jul @ SKC (21h).

la plebe

Kvintet La Plebe postoji od 2001. godine i nesumnjivo je najatraktivniji punk-rock sastav San Franciska. Posle 2 EP-ja i jednog mini albuma, ovih dana treba da se pojavi i prvo dugosvirajuće izdanje u produkciji Billyja Goulda, osnivača Faith No More, a pod zanimljivim nazivom «Hasta La Muerte». Radi se o klasičnom punk-rocku, nalik na rani Clash sa dodatkom trube i trombona i ono što pesmama daje posebnu draž jeste da su skoro sve na španskom jeziku. Nije ni čudo, La Plebe čine momci meksičkog porekla koji su birajući između bande i benda krenuli sa ovim drugim i na taj način pokušali da se ratosiljaju uobičajenih tinejdž frustracija (devojke, novac, siromaštvo, socijalna nepravda…). Melodični refreni, sjajna truba i trombon koji prizivaju ska ugođaj, uigrana ritam sekcija i prašeća, punk gitara karakterišu njihov muzički izraz. Pesme su mahom vesele što sugeriše dobru atmosferu, a tako i zagarantovani provod na živim nastupima.

La Plebe su za 5 godina postojanja svirali svako manje i svako veće mesto San Frana, ali i prošle godine uspeli da obiđu dobar deo Evrope, posebno se usredsredivši na Balkan. Nejasno je otkud takvo interesovanje kod mladih Latinosa za ove krajeve, gde će i ove godine da provedu par nedelja vozeći se od Bugarske preko Rumunije, do Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Srbije, no to će se svakako razjasniti već za nekoliko dana kada će se La Plebe pojaviti na bini beogradskog Studentskog kulturnog centra i otprašiti svojih 60-ak minuta.

Dakle, za dobru zabavu u ponedeljak, 9. jula sa početkom u 21:00 zaduženi su ovi žestoki i veseli momci iz jednog od najlepših gradova SAD, a pre njih, kao lokalna podrška, nastupiće beogradski punk-rock sastavi: S.U.S. i Concrete Worms.

Ulaznice su na blagajni SKC-a po ceni od 350 din.

http://www.laplebe.com/

http://www.myspace.com/laplebe

http://www.purevolume.com/laplebe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?