JUKE JOINT PIMPS (Köln, Germany)

Subota, 17. april – Paraćin @ Galerija
Nedelja, 18. april – Beograd @ Žica (300 din na ulazu u klub!!)
Ponedeljak, 19. april – Nova Pazova @ Liverpool (+ Rough Blue!!)
Utorak, 20. april – Pančevo @ TNT klub
Sreda, 21. april – Vršac @ Gedeon (+ Rough Blue)
Četvrtak, 22. april – Novi Sad @ Lazino tele (+ Rough Blue)
Petak, 23. april – Beograd @ splav 20/44 (+ Rough Blue)
Subota, 24. april – Senta @ Mojo (+ Rough Blue)

Juke Joint Pimps su duo iz Kelna, Nemačka. 2008. godine objavili su prvi album “Boogie The House Down – Juke Joint Style” za najpoznatiju evropsku (uslovno rečeno garažnu) etiketu Voodoo Rhythm Records. Uprkos tome što se radi o muzičarima sa podužom biografijom i stažom na tamošnjoj sceni u više srodnih žanrova (rockabilly, blues, pa i garage punk), tek je saradnja sa Rev. Beatmanom (vlasnik Voodoo Rhythm i, bez preterivanja, garažni rok guru Zapadne Evrope) ova dva sjajna muzičara uspela da izvuče iz tame anonimnosti. Osim toga što se danas njihov album prodaje širom Sveta, bend je imao i par uspešnih turneja po Engleskoj i, još bitnije, u SAD.
Juke Joint Pimps sviraju modernu verziju bluza na simplifikovan i sirov način kako su to na momente radili The Gories, The Oblivians, Black Keys u ranoj fazi, na način kako bi danas zvučale ikone žanra poput Roberta Johnsona, Willieja Dixona, Elmorea Jamesa ili Muddyja Watersa. Produkcija i bespotrebno gubljenje vremena u studiju su eskivirani zarad što autentičnijeg muzičkog zapisa koji preslušavanjem ploče daje jasnu sliku da sve to uživo zvuči baš tako – prljavo, glasno, neispeglano i lišeno ikakve pretencioznosti. Svakom ljubitelju dobrih koncerata to obećava 70+ minuta istinske zabave u bilo kojoj zadimljenoj rupčagi gde se za male pare može kupiti nešto pića i karta za bend čiji će se nastup prepričavati mesecima potom. Unekoliko nalik na juke joint mesta u kojima su Crni Amerikanci s Juga mogli da se opuste i uz frajere kao što su R.L. Burnside ili T-Model Ford zaborave na težak život u sagregovanom društvu.
Juke Joint Pimps dolaze na svoju prvu turneju po Srbiji i sviraće u nekoliko gradova svoj blues set kakav do sada nije viđen u ovim krajevima. Odeveni kao jeftini svodnici (šljašteća odeća, zlatne kajle, prstenje i slične imidž-ne-trpi-kompromise idiotarije), Mighty Mike (usna harmonika, bubanj, zvečke i sl. zezalice + vokal) i T-Man (gitara) u oko sat i po vremena povešće vas na vožnju kroz istoriju bluza koji nije pravio pare jer nije pravio kompromise, zapravo, nije mu to bila ni namera. Cilj igre te bio je da se svira iz pukog uživanja i za dušu.

http://www.juke-joint-pimps.com/
http://www.myspace.com/jukejointpims

YouTube:

download:
http://www.mediafire.com/?mi0mztmczdm

poster:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?