HARMFUL (ex-FAITH NO MORE!!)

HARMFUL

Nemački noise-rock/metal sastav HARMFUL postoji punih 15 godina i uprkos permanentnoj angažovanosti, velikoj popularnosti u matičnoj državi i čestim turnejama, tek sa poslednjim albumom stižu do veće podrške van granica Nemačke. Nije ni čudo pošto se na sedmom albumu, jednostavno nazvanom «7», ekipi pridružuje i jedno od većih etabliranih svetskih rok imena, Billy Gould (osnivač i basista sada već legendarnih FAITH NO MORE), kao producent, ali i drugi gitarista na turneji u okviru koje sviraju i u Beogradu.

«7» je najzrelije izdanje ovog benda i prvo koje je licencirano van Nemačke. Produkciju su radili članovi benda pod dirigentskom palicom velikog majstora Billyja Goulda, a miks je uradio drugi veliki šef metal/noise-rock scene, Flemming Rasmussen (producent sastava METALLICA na albumima «Ride The Lightning», «Master Of Puppets» i «…And Justice For All»!!).

HARMFUL su na turneji od aprila ove godine, predvođeni Billyjem Gouldom šire priču o svom bendu kako po zapadnim, tako i po istočnim državama starog kontinenta. Pored činjenice da svakim danom stiču sve više fanova nakon furioznih i bučnih nastupa, ova turneja je i sjajna prilika za samog Goulda da se nakon 10 godina pauze ponovo nađe sa rok bandom «na putu» i da se seti dana s početka karijere FAITH NO MORE dok su još pokušavali da naprave proboj i stignu do većeg dela publike. gouldu je to uspelo sa FAITH NO MORE, a budući da se taj čovek ne prihvata ovakvih obaveza bez istinkog verovanja u bend u kome svira, ne treba sumnjati da će mu se posrećiti i sa HARMFUL.

HARMFUL su svirali turneje sa «facama» poput: SLAYER, SOUNDTRACK OF OUR LIVES, CLUTCH, NO ONE IS INNOCENT, UNIDA, MACHINE HEAD, IGGY POP, UNSANE, ALTER BRIDGE i PARADISE LOST. Miks pomenutih legendi bi otprilike mogao da vam dočara o kakvom se zvuku kod HARMFUL radi, a sve ostale detalje možete da pronađete na njihovom sajtu: http://www.harmfulweb.com/

 
http://www.myspace.com/sismasis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?