DIGITAL LEATHER (Tucson, AZ, U.S.A.)

Nedelja, 24. oktobar – Beograd @ ŽICA (21:00!!)

Bad Music For Bad People sa velikim zadovoljstvom predstavlja – Digital Leather – još jedan u nizu novih bendova kojima se poklanja dosta pažnje u alternativnim medijima, šta god to ovih dana da znači.

Ova četvorka, koju predvodi harizmatični Shawn Foree, poslednjih se par godina izborila za svoje mesto u vrhu synth-punk scene. Samo ime benda najbolje opisuje o čemu se ovde radi: spoj tehnologije i sirovosti/surovosti. U slučaju Digital Leather tehnologija ne podrazumeva korišćenje najmodernijih laptopova i programa za proizvodnju i simuliranje muzike na njima, već je reč o upotrebi jeftinih sintisajzera i “napravi-to-sam” mašina za komponovanje bučnih i poletnih pesama koje ovaj bend sa uspehom, bukvalno štanca, svira, snima i objavljuje od 2004. do danas.

Digital Leather imaju jedno 175 singlova i albuma, i muzički se kreću na liniji Suicide / Ramones / Gary Numan / Orchestral Manoeuvres In The Dark / Trio / D.A.F. / Lost Sounds (nedavno preminuli Jay Reatard im je bio menadžer, ali i snimatelj/master, maestro na studijskim snimcima). Ritmovi su jaki, gitare su glasne i fuzirane, dok klavijature boje pesme popaljivim melodijama koje se na momente smenjuju melanholičnom, bezmalo depresivnom atmosferom. Jedan srpsko-australijski muzičar (koji izvanredno barata i domaćom, i stranom rokenrol produkcijom) simpatično je primetio: “Skoro kao Električni orgazam na prvom albumu da su imali hrabrosti da ga snime u garaži, a ne sa Pikom Stančićem”.

Digital Leather po prvi put sviraju u Beogradu u nedelju, 24. oktobra. Koncert je bukiran u klubu “Žica” (Kraljevića Marka 5) sa početkom od 21:00.

Karte mogu da se kupe na šanku paba “Brod” (29. novembra 36) ili u Pinball Wizard Shop-u (TC “Eurocentar”, Makedonska 30, lokal br. 15) već od 1. oktobra.

Pretprodajna cena karte je 600 din. Na veče nastupa, na ulazu u klub, cena karte biće 700 din.

MySpace
Wikipedia
Official

YouTube:

plakat:
dlp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?