DEBELI PRECJEDNIK / FAT PREZIDENT (Osijek)

debeli

Spoj razorne snage hardcorea i emocija punka je opet sa vama. Debeli precjednik / Fat prezident predstavlja svoj poslednji, treći po redu album “Through the eyes of the innocent” objavljen za hrvatsko/slovenačku indie etiketu “Moonlee records”. Kritika ga je proglasila jednim od najboljih albuma godine, a publika bend izabrala za grupu godine pa su momci osvojili i urbanu nagradu Zlatna koogla. Uživo moćni, energični i jednostavno prebrzi, sa “otrovnim” tekstovima pesama, Debeli znaju o čemu govore i šta hoće te su bend koji se uživo mora doživeti.

Od nastanka benda 1994. godine pa sve do danas Debeli precjednik je svirao s najvećim imenima na svetskoj punk sceni kao što su: Lagwagon, Me First & The Gimme Gimmes, H20, Toy Dolls, Terror, Beatsteaks i mnogi drugi, a više od 500 odsviranih koncerata i 4 velike Europske turneje trebalo bi da budu najbolji pokazatelj koliko ovaj bend vredi i zašto ih treba videti uživo.

Bend je izdao tri albuma: “Rather burn this record”, “Fist from east” i već pomenuti “Through the eyes of the innocent” i veliki broj demo snimaka, singlova, a pojavili su se i na velikom broju kompilacija. Preko Italije, Francuske, Nemačke, Češke, Danske, Norveške i šire, svirali su u gotovo svim zemljama Europe i to na velikim festivalima kao što su “Deconstruction tour” i “Sziget”. Provokativni, angažovani, i socijalno osvešćeni, Debeli precjednik jedan je od rijetkih bendova čiji rad, kroz intervjue i članke prati i nezavisni nedeljnik Feral Tribune.

Uživo eksplozivni, beskompromisni, sa snažnim osećajem za melodiju i uvek u petoj brzini Debeli na najbolji način pokazuju kako zvuči hardcore punk koji sviraju.

Beogradski koncert je najavljen za subotu, 30. jun u SKC-u, pa ako volite melodični punk-rock i hardcore ne bi smeli da propustite ovu priliku.

 

http://www.myspace.com/fatprezident
http://www.mediafire.com/?bwmjwi3gw5f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?