Chris Eckman & The Frictions (ex-The Walkabouts!!)

Petak, 9. decembar @ Gun Club | 22:00

Chris Eckman je osnivač, multiinstrumentalista, pevač i glavni autor pesama čuvenog benda The Walkabouts iz Sijetla. The Walkabouts su od osnivanja 1983. godine izdali preko 15 albuma za izdavače kao što su Glitterhouse, Virgin i Sub Pop. Njihov najnoviji album „Travels in the Dustland“ izdat je za Glitterhouse u oktobru ove godine.
Eckman je objavio i tri solo albuma, a poslednji je „Last Side of the Mountain“ (2008). Svi tekstovi pesama pozajmljeni su iz stihova koje je napisao afirmisani slovenački pesnik Dane Zajc. U njegove ostale muzičke poduhvate spadaju i Dirtmusic (gde mu se pridružuju Hugo Race i Chris Brokaw) i L/O/N/G, akustično-elektronski projekat sa Rupertom Huberom iz bečkog dauntempo dueta Tosca.
Uz to, intenzivno radi i kao producent koji je tokom poslednjih nekoliko godina producirao albume Stevea Wynna, The Bambi Molesters i umetničke grupe iz Malija Tamikrest and Lobi Traore.
Pored The Walkabouts i pomenute solo karijere, Chris Eckman ima i zapažen duet sa koleginicom iz matičnog benda Carlom Torgensen (Chris & Carla), sa članovima The Bambi Molesters sastav The Strange, a najnovija okupacija van The Walkabouts mu je americana kvartet Chris Eckman & The Frictions.

The Frictions je formirao 2006. sa bivšim članovima blues-garage bendova Hic Et Nunc i Silence. Radi se o energičnom, poetskom rokenrol sastavu koji svoje uzore nalazi u bendovima kakvi su Neil Young & Crazy Horse, Television i Dream Syndicate. Prvi album The Frictions izlazi krajem 2011.
Novi i možda najzanimljiviji projekat darovitog Chrisa Eckmana beogradska publika imaće priliku da pogleda uživo u petak, 9. decembra u klubu Gun Club (Miloša Pocerca 10) od 22:00.

Karte po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara mogu da se kupe i rezervišu u Pinball Wizard Records radnji (TC EUROCENTAR, makedonska 30, lokal 15, telefon: 011/3348-664) kao i na svim prodajnim mestima Eventima.

MySpace
The Frictions
YouTube:

Poster:

Recenzija koncerta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?