Calibro 35 (Milan, ITALY)

Utorak, 1. oktobar – Novi Sad @ Lazino tele
Sreda, 2. oktobar – Beograd @ Gun Club | 21:00 (gosti: Metak za zlikovca!!)
Četvrtak, 3. oktobar – Šibenik @ Azimut

c1

Italijanski producent Tommaso Colliva (Muse, Franz Ferdinand, Arto Lindsay, Twilight Singers…) u leto 2007. okuplja ekipu zapaženih studijskih muzičara vođen idejom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova iz 60-tih i 70-tih. Jam session koji je trajao skoro neprekidno dva puna dana u “Omnia B” studiju u Milanu rezultirao je velikim brojem obrada kao i autorskih kompozicija, a producent i idejni tvorac benda bio je siguran da je to ono za čim je tragao par godina unazad. Sasvim prirodan miks više žanrova (funk, jazz, rock, prog-rock), istančan osećaj za improvizacije i savršeno slaganje muzičara potvrdili su da je bend spreman za izlazak iz studija. Sledećih nekoliko meseci Calibro 35 sviraju po Evropi, a tokom proleća i leta 2008. pune klubove u matičnoj Italiji. Na jesen 2008. objavljuju prvi album koji dobija pozitivne kritike u muzičkoj štampi širom kontinenta.

U decembru iste godine završavaju svoj prvi soundtrack za film “Said” tako što su tokom interne projekcije filma snimali uživo u čuvenom rimskom studiju “Forum” koji je osnovao Ennio Morricone 1969. godine.

2009. osim živih nastupa Calibro 35 snimaju i singl “Tutta Donna” sa gostujućom pevačicom (Georgeanne Kalweit) koji stiže na prvo mesto italijanske nezavisne radio top liste. Iste godine pišu muziku za američki dokumentarac “Eurocrime!” upravo posvećen filmskom žanru na kojem sastav bazira svoj muzički izraz – italijanskim krimi i policijskim filmovima, te odlaze na uspešnu turneju po SAD, ali i rade na sledećoj ploči.

Početkom 2010. objavljuju novi album “Ritornano Quelli di…Calibro 35″. Bend je gotovo neprekidno na turnejama, a poseban kuriozitet su žive svirke tokom projekcija filmova kao i pojavljivanje par pesama za potrebe holivudskog filma “Red”. 8. juna u Milanu sviraju ispred Muse, a album biva licencno objavljen i u Velikoj Britaniji, i u SAD početkom jula meseca.

U januaru 2011. izlazi im kompilacija B strana singlova i neobjavljenog materijala “Rare”. Nakon turneja po Evropi i SAD Calibro 35 u oktobru prihvataju još jedan veliki izazov – sa milanskim simfonijskim orkestrom nastupaju u obradama tema iz italijanskih horor filmova 70-tih u obnovljenom pozorištu Teatro Dal Verme.

Prošlu godinu započinju izlaskom novog albuma – “Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale” (svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je potpuno slučajna), potom šestonedeljnom turnejom po Italiji, a potom i koncertima u Beogradu, Zagrebu i regionu sredinom juna.

21. oktobra izlazi im novi album „Traditori di tutti“ za italijansku diskografsku kuću u ekspanziji Record Kicks (Hannah Williams & The Tastemakers, Nick Pride & The Pimptones, Link Quartet, Diplomats Of Solid Sound…), a početkom istog meseca Calibro 35 ponovo stižu u naš region. Beogradski koncert održaće se u sredu, 2. oktobra @ Gun Club s početkom od 21:00. Kao gosti pre Calibro 35 nastupiće Metak za zlikovca. Karte su u pretprodaji od ponedeljka, 16. septembra @ Pinball Wizard Records po ceni od 500 dinara. Na ulazu će biti 800 dinara.

Official
Calibro 35 @ Wikipedia
Calibro 35 @ Facebook
Calibro 35 @ last.fm
Calibro 35 @ MySpace
Metak za zlikovca @ Wikipedia
Metak za zlikovca @ Facebook
Metak za zlikovca @ bandcamp

YouTube:bgd poster:
cp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?