Black Magic Six (Helsinki, Finland)

Petak, 15. april – Beograd @ Žica
Utorak, 19. april – Pančevo @ Mali klub doma omladine
Sreda, 20. april – Zrenjanin @ Klupče
Četvrtak, 21. april – Smederevska Palanka @ Pulse

Black Magic Six osnovani su u Helsinkiju leta 2006. i od samog početka čine ga dva člana: Mr. Lew Siffer i Mr. J-Tan. Nakon više koncertnih provera sopstvenog materijala, bend početkom 2008. izdaje svoj prvi album u CD formatu „Evil Acupunction“, a ubrzo idu na veliku turneju u okviru koje su obišli Finsku, Dansku, Holandiju, Nemačku, Austriju, Švajcarsku, Mađarsku, Bugarsku, Tursku, Švedsku, Rusiju i Estoniju, ali i daleku Argentinu. Svirali su sa: Messer Chups, Dead Elvis & His One Man Grave, Mama Rosin, The Notorious HiFi Killers, The Untamed…
Isti album krajem godine biva objavljen i u vinil formatu koji putem poznatih distributera dospeva i u prodavnice ploča širom Evrope, SAD, Australije i Japana.
Marta prošle godine, Black Magic Six ispaljuju novu dugosvirajuću ploču „Black Magic Six: Doomsday Bound“, a kasnije sviraju sa znatno većim imenima kao što su legendarni surf sastav iz 60-tih – The Trashmen ili jedan od najpoznatijih oneman bendova – Bob Log III.
Duo gitara/bubanj, u popularnoj muzici tako rasprostranjen poslednjih deceniju i nešto, u slučaju Black Magic Six, a za razliku u odnosu na sve prethodne varijante iste postavke, donosi vidno osveženje i autentičnost. Njihov bučni miks više žanrova od bluesa i garage punka do rocka i heavy metala ubedljiv je koliko je i originalan u porodici dvočlanih bendova. Već su ih nazivali miksom Howlina Wolfa i Venom, The Stooges-AC/DC-Dead Kennedys, a neki ih smatraju underground braćom Danka Jonesa. Ipak, muzički izraz ovih momaka dovoljno je samosvojan i, imajući u vidu koliko često sviraju uživo, za godinu-dve njihov duo biće i sam navođen kao influenca za pojavljivanje nekih novih gitara/bubanj sastava.
Black Magic Six su svoj debitantski koncert u Srbiji bukirali u beogradskom klubu Žica (Kraljevića Marka 5) za petak, 15. april od 21:00. Karte su u pretprodaji u Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, makedonska 30, lokal 15) po ceni od 400 din. Na ulazu u klub – 500 din. Vrata kluba se otvaraju u 20:00, koncert počinje tačno u 21:00.

MySpace
Facebook
GaragePunk
Reverbnation
PunkRockers

YouTube:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?