Barb Wire Dolls (Los Angeles, CA, U.S.A.)

Nedelja, 2. jun – Beograd @ Gun Club, 22:00

bwd

Barb Wire Dolls, punk trio iz Los Anđelesa, grupa je o kojoj se u punk rock krugovima najviše govori poslednjih godina. Njihovi furiozni koncerti, vernost žanru i fanatična, bezrezervna posvećenost ovakvom životnom stilu od mladih debitanata kakvi su bili kada su formirali bend krajem prve decenije 21. veka utrli su im put ka nesumnjivo najtraženijem i najatraktivnijem punk rock sastavu na planeti i to traje već pune dve godine.

Napredak karijere često određuju sticaji raznih okolnosti. Ova dva momka i vamp ženska na vokalu imali su dovoljno sreće da ih još kao demo bend primeti legendarni DJ Rodney Bingenheimer sa KROQ radija. Nakon njegovog konstantnog emitovanja demosa Barb Wire Dolls su počeli da dobijaju pozive za žive nastupe iz svih krajeva SAD.

Usledili su brojni koncerti i posle svakog iskrene izjave ushićenja posetilaca od kojih su mnogi upravo iz muzičke branše i najčešće prominentni predvodnici punk rocka poput Keitha Morrisa (Black Flag, Circle Jerks, OFF!), Jelloa Biafrae (Dead Kennedys), dok su ih fanzini i muzički magazini proglasili „novom pank senzacijom“ i „najeksplozivnijim i najuzbudljivijim novim punk bendom poslednjih par decenija“.

Posle više od 250 koncerata (2011/2012) i zahvaljujući popularnosti kod kolega muzičara, ali i kod punk rock publike, Barb Wire Dolls snimaju svoj prvi album u čikaškom Electrical Audio studiju koji vodi mag moderne produkcije – Steve Albini (Big Black, Rapeman, Shellac). Prvenac „Slit“ izlazi prošle godine za Darla Records, a bend, sada već po ustaljenom običaju, uzduž i popreko svira po SAD, ali i na par evropskih festivala.

Zgodna, mlada plavuša čiji energični nastup, ali i zamamni izgled ostavljaju bez daha – Isis Qeen – vrlo spretno koristi svoje femme fatale atribute sa tek nešto malo i to iscepane (PUNK!!) odeće, dok ostatak benda (Krash Doll – bubnjevi i Pyn Doll – gitara) grmi i tutnji pozadi nje kao da im je poslednji koncert u životu. Naizgled ne tako komplikovan recept za uspeh u punk rock svetu, samo je pitanje zašto se tako nešto nije pojavilo još od vremena ranih Blondie, a tome ima previše godina.

Barb Wire Dolls uskoro dolaze na prvu evropsku turneju, a posle tri i po meseca neprekidnog obilaženja punk rock klubova i festivala širom Sjedinjenih Država. Jedan od prvih koncerata na starom kontinentu biće u Beogradu u nedelju, 2. juna @ Gun Club. Karte u pretprodaji @ Pinball Wizard Records od 13. maja po ceni od 500 din, potom od 27. maja do 1. Juna – 700 din i na veče koncerta – 1000 din.
Kao predgrupa nastupiće zagrebački Kevlar Bikini.

BWD Press Kit
BWD @ Facebook
BWD @ last.fm
BWD @ Bandcamp
BWD @ Soundcloud

YouTube:

Poster:
bwdpos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?