AL & THE BLACK CATS (LOWELL, MI, U.S.A.)

Beograd, utorak, 13. oktobar @ Living Room (SKC)
Novi Sad, sreda, 14. oktobar @ Crna kuća
Kosovska Mitrovica, četvrtak, 15. oktobar @ Retro Pub
Pirot, petak, 16. oktobar @ Dom kulture
Paraćin, subota, 17. oktobar @ Galerija konoba
Zrenjanin, nedelja, 18. oktobar @ Zeleno zvono
Stara Pazova, ponedeljak, 19. oktobar @ Liverpool

blackcats1

Rockabilly bend AL & THE BLACK CATS formirao je Al Krivoy pre 4 godine u Mičigenu. Sam Al slovio je za legendu žanra, a u bend je doveo trojicu tinejdžera koji su prve korake u rokenrolu napravili kao tipičan pank trio, a potom se inficirali zvukom 50-tih, kao i pločama STRAY CATS i drugih predstavnika novog talasa istog žanra. Al je, potom, teško oboleo, ali su momci nastavili da pod istim imenom nastupaju najpre širom SAD, a kasnije i po Evropi gde su samo u 2007. i 2008. obišli više od 15 zemalja u bezmalo punih 9 meseci i svojim živim nastupima zadivili veliki broj iskrenih obožavalaca ovog zvuka.

Snimili su tri albuma: The Fabulous Rockabilly Sounds of (2006.), Shakin’ At the Knees(2007.) i “Givin’Um Something To Rock’n’Roll About” (2008.), no ono po čemu će ostati upamćeni nisu samo sjajne pesme i dobre ploče, već energični, na momente divlji koncerti i šibanje hitova sa toliko žestine koja bez daha ostavlja i rokenrol poklonike ne baš sklone pomenutom žanru.

Kontrabas, minimalni set bubnja sa sve dečkom koji ga koristi stojeći i nemirni guitarslinger koji sve vreme đipa unaokolo, pentra se po šanku, upada u prve redove sa svojim instrumentom da bi već narednog sekunda skočio nekom od zapanjenih posetilaca na ramena i potom se u velikom skoku ponovo našao na bini vratili su veru u žanr koji se poslednjih godina, makar kod nas, nije naročito ‘zapatio’ i, možda i najvažnije, inicirao dosta mladih ljudi, njihovih vršnjaka, da potraže rokabili albume i naprave bendove sličnog usmerenja. Takođe, stariji ljubitelji rečenog muzičkog izraza, zatečeni sjajnim koncertima ove trojke, u kasnim 30-tim ponovo brižljivo oblikuju svoje frizure, vade garderobu iz naftalina i pokušavaju da uvuku stomake u farmerke čiji je obim već neko vreme pretesan za godine u kojima se nalaze.

www.myspace.com/alandtheblackcatsusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?