NERO BURNS (London, U.K.)

nero burns

Londonski trio NERO BURNS formiran je pre tri godine u južnom delu engleske prestonice. Ako bi rekli da Nero, gitara/glas, pojavom podseća na miks Briana Gregoryja i Nicka Knoxa iz The CRAMPS, te da Honey, bas gitara, liči na Candy Del Mar, takođe iz CRAMPS, jasno je i da u njihovom muzičkom razvoju CRAMPS zauzimaju posebno mesto. Tu bi još moglo da se primeti i dosta upliva GUN CLUB, SUICIDE, SONICS, LINK WRAY, RAMONES.

Osim što su nadahnuti muzikom dobrih bendova, NERO BURNS umeju da napišu dobre pesme, pa je tako njihov prvenac «Flame On!» 2005. objavljen za nezavisnu londonsku etiketu Deltonafone Records dobio pregršt pozitivnih recenzija u štampi i na internetu, ali možda više od tih reči govori izjava Luxa Interiora, frontmena The CRAMPS, da su NERO BURNS prvi rokenrol bend posle The CRAMPS koji je uspešno ukrstio odmetničku muziku 50-tih, 60-tih i punk-rock 70-tih. Prošlogodišnja turneja The CRAMPS po Engleskoj pomogla je NERO BURNS da dopru do veće publike, a na poziv Luxa Interiora trebalo bi da budu gostujući bend na prvoj sledećoj CRAMPS turneji po Americi.

NERO BURNS, takoreći na samom početku karijere koja već sluti na vrlo uspešnu, sviraće svoj prvi beogradski koncert u SKC-u, subota, 18. avgust od 22:00.

bilbord

http://www.neroburns.com/

http://www.myspace.com/neroburns

http://www.cdbaby.com/neroburns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?