The Hooten Hallers (Columbia, MO, U.S.A.)

Utorak, 15. novembar – Zagreb, Croatia @ KC Mesnička
Sreda, 16. novembar – Virovitica Croatia @ Horn Pub
Četvrtak, 17. novembar – Beograd, Srbija @ KC Grad
Petak, 18. novembar – Novi Sad Srbija @ CK13
Subota, 19. novembar – Velenje, Slovenia @ eMCe Plac
Ponedeljak, 21. novembar – Salzburg, Austria @ Rock House

Garaž/bluz bend iz Kolumbije u Mizuriju, The Hooten Hallers, osnovan 2007. još kao duo krasila je reputacija ozbiljne koncertne atrakcije sa više od pola godine na putu od grada do grada, kluba do kluba.
Andy Rehm (bubnjevi, vokal) i John Randall (gitara, vokal) sreću Kellie Everett koja upada u grupu na mestu bariton i bas saksofona neko vreme pre spremanja 10. albuma, pre kojih 6 godina. Obzirom na praktično novi početak ploču će nasloviti sa “The Hooten Hallers” kao da im je debitantska. Uticaj Keli Everet ne samo na zvuk benda, već i njeno učešće u autorskim pesmama, kao i atraktivnost pripadnice lepšeg pola sa glomaznim instrumentom kakav je bas saksofon, nemerljiv je. Godinu dana posle istoimenog albuma objavljuju i živi album “Live In Missouri” neprestano svirajući po SAD sve do početka pandemije 2020.
Sa povratkom koncerata i The Hooten Hallers se vraćaju onome u čemu su sjajni – koncertima. Od prošle godine sviraju uzduž i popreko po Americi, paralelno spremajući novo remek delo moderne garaž/bluz produkcije.
Početkom septembra izašao im je postepidemijski album “Back In Business Again”, devet kuvajućih ritam i bluz đuskačina zapečatiranih jednom od (naj)boljih balada ikada Even the Blues gets the Blues u kojoj je Keli Everet pokazala da sem što je virtuoz na instrumentu, ima i strašno dobar glas i ume da ga upotrebi.
Evropska turneja počinje 27. oktobra u Španiji, završava se 3. decembra u Holandiji, a beogradski koncert je u četvrtak, 17. Novembra u KC Gradu od 21:00. Ulaznice su do 31. oktobra 1000 dinara, od 1. novembra 1300 dinara i na dan koncerta 1500 dinara. Pretprodajna mesta:
Pub Brod
Čumić Chillton
Chillton

Linkovi:
https://www.thehootenhallers.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hooten_Hallers

https://www.facebook.com/thehootenhallers/

https://thehootenhallers.bandcamp.com/

https://noisey.vice.com/en_us/article/pg5b7m/let-the-hooten-hallers-get-you-on-your-feet-with-their-big-muddy-records-debut

https://www.fathipster.net/sh/recenzije/2017/09/15/hooten-hallers-hooten-hallers-2017

Video:

Poster:

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?