The Hangmen (Los Angeles, CA, U.S.A.)

Utorak, 3. oktobar – Zagreb @ Hard Place
Sreda, 4. oktobar – Beograd @ KC Grad | 21:00

Bryan Small i njegov bend The Hangmen imaju reputaciju neuništivih u rokenrol poslu.

Grupa je formirana pošto se doselio u Los Anđeles 1986. Zapazio ih je Jeffrey Lee Pierce (The Gun Club), a Keith Morris (Black Flag / Circle Jerks pevač) im je producirao prve demo snimke, te potom i počeo da ih menadžeriše po Kaliforniji. Potpisuju za Capitol i objavljuju prvi album koji je producirao Vic Maile (Motorhead, The Godfathers, Dr. Feelgood). Pakao počinje kada budu potpisali sa DGC Records, potkuću Geffen Records (Nirvana, Sonic Youth). Drugi album „Suicide Doors“ koji je producirao Rob Younger, pevač Radio Birdman nikada nije ugledao svetlost dana. Bryan Small tone u ponor opijata i The Hangmen postoje samo na papiru i kao pusta želja pokleklog rokera.

Deceniju potom Small pobeđuje zavisnost i snima odličan povratnički album “Metallic I.O.U.“ koji izlazi 2000. za Acetate Records. Sjajna ploča, odlična forma i glad za živim izvođenjem rezultiraju turnejama sa Social Distortion i Supersuckers. Nekoliko godina potom Mike Ness (pevač Social Distortion) upisaće se kao producent The Hangmen albuma „In The City“.

Bryan Small i njegov bend The Hangmen zvuče kao da The Stooges sviraju Rolling Stones albume „Sticky Fingers“ i „Exile On Main St“. Na evropskoj turneji su ove jeseni i posle 20 godina ponovo će svirati u Beogradu. Ovaj put u KC Gradu – sreda, 4. oktobra od 21:00.

Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Dnevni Chillton po sledećim etapama: do 31. avgusta 1500 din, od 1. septembra 2000 din i na dan koncerta 2500 din.

http://the-hangmen.com/

https://www.facebook.com/hangmen.usa/

https://www.instagram.com/the_hangmen/

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?