Mick Harvey, J.P. Shilo, Amanda Acevedo + Sometimes With Others

Subota, 13. maj – Belgrade, Serbia @ KC Grad
Nedelja, 14. maj – Zagreb, Croatia @ Močvara
Ponedeljak, 15. maj – Ljubljana, Slovenia @ Gala Hala

Mick Harvey, miltiinstrumentalista, kompozitor i producent koga ne treba previše predstavljati, jedan je od najsvestranijih muzičara sveta. U karijeri dužoj od četrdeset godina, osnivao je i bendove naštimovane za vrhunske nastupe uživo (The Birthday Party) i one koji su blistali u studiju (The Bad Seeds); svirao je i sa zvezdama (PJ Harvey) i bio deo nekonvencionalnih trubadurskih art družina (Crime and the City Solution); upuštao se u najrazličitije žanrovske vode od post panka (The Boys Next Door) do ironične šansone snimivši čak četiri albuma prepeva zaostavštine Sergea Geinsbourga i u svima je plivao sa istom lakoćom. Baš zato su se u njegovoj blizini uvek vrzmali vrhunski izvođači i umetnici, čak i kada se posvetio solo karijeri: od Texa Perkinsa, Rowlanda S. Howarda, Blixe Bargelda, Alexandera Hackea, Simona Bonneyja, Anite Lane, Lydiae Lunch, Brigitte Bardot, Wima Wendersa, Roberta Forstera i mnogih drugih…

Solista Mick Harvey ni na ovogodišnju turneju ne ide sam. U njenom fokusu je album dueta sa meksičkom pevačicom Amandom Acevedo koji treba da se pojavi tokom godine, a očekuje se i osvrt na najsjajnije momente karijere. Na ovoj ploči se može čuti i vokal J.P. Shiloa (Hungry Ghosts/Rowland S. Howard/The Blackeyed Susans) kome je to već 6. gostovanje na nekom LP-ju Micka Harveya i on je prvi od više muzičara koji će mu biti u pratnji na beogradskom koncertu i koji će u drugom delu večeri predstaviti svoj rad. Sa njima dolazi pomenuta meksička pevačica Amanda Acevedo, a na ovom putešestviju pridružiće im se i berlinski rock/drone jazz/blues minimalisti Sometimes With Others, grupa Kristofa Hahna iz Swans i Pere Ubu, koji će otvarati svako veče na turneji pod nazivom „The Invisible Blue Unicorns“.

Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Dnevni Chillton. Do 30. aprila 2000, od 1. maja 2500 i na dan koncerta 3000 dinara.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mick_Harvey
https://www.mickharvey.com/

https://www.facebook.com/mickharvey4ever/
https://www.allmusic.com/artist/mick-harvey-mn0000481915/biography

http://mute.com/artists/mick-harvey

https://www.sometimeswithothers.com/

https://www.roughtrade.com/gb/product/sometimes-with-others/nous

Poster:

Video:

Žikica Simić o koncertu:

Fotke sa beogradskog koncerta. Škljocao Igor Čoko

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?