Lydia Lunch Big Sexy Noise (New York, NY, U.S.A.)

Ponedeljak, 12. novembar – Skoplje @ MKC
Utorak, 13. novembar – Beograd @ KC Grad | 22:00

bsn

Lidija Lanč je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga James Chance i Nick Cave još iz The Birthday Party dana, Rowland S. Howard, Einsturzende Neubauten, Robert Quine, Michael Gira, Jeffrey Lee Pierce… Svi su radili sa vešticom jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja.
Jedan od dva aktivna muzička projekta no wave/post punk kraljice Lidije Lanč zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i James Johnston i Ian White gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk. Grupa je formirana 2008, a 2009. objavljuje prvi, istoimeni mini album za Sartorial Records. Sledi „Trust The Witch“ iz 2011. i live snimak iz Italije zabeležen iste godine, a potom prvi put sa „Trust The Witch“ objavljen 2013, da bi se potom pojavio „samostalno“ 2016.
Big Sexy Noise su mračni hevi bluz. Lidijin sugestivni vokal prati kostur pesme koji čini Gallon Drunk dvojac. Dramatično, melanholično, preteće i ubedljivošću koja obara slušaoca lakoćom promene emocije koja se ističe. Grinderman sreću Howlina Wolfa i zajedno istražuju po zaostavštini Roberta Johnsona.
Ultimativna ikona njujorkške avangarde debituje u Beogradu u utorak, 13. novembra u KC Gradu od 22:00.
Specijalni gosti: Halftones.
Ulaznice su u pretprodaji po sledećim etapama: do 21. septembra 1000 din, od 22. septembra do 12. novembra 1300 i na dan koncerta 1500 din. Pretprodajna mesta:
Brod i Chillton Hostel Beograd.

Lydia Lunch @ Wikipedia
Lydia Lunch @ bandcamp
Lydia Lunch Official
Lydia Lunch @ Facebook
Lydia Lunch @ All Music
Halftones @ bandcamp
Halftones @ Facebook

Video:


Poster:

bsn

One thought on “Lydia Lunch Big Sexy Noise (New York, NY, U.S.A.)”

Comments are closed.

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?