LHD (Sisak, Hrvatska)

Petak, 9. decembar – Novi Sad @ CK13 | 21:00
Subota, 10. decembar – Beograd @ KC Grad | 21:00

21. maja ove godine instrumentalni rokenrol trio LHD objavio je debi album “Off the Grid“. Najpre u digitalnom obliku i na CD-u, a nekoliko nedelja potom i na vinilu. Album je izašao pod žigom nezavisne izdavačke kuće Dirty Old Label i podetikete benda Red Drum.

LHD su samo naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko – poznati kao nekadašnji članovi The Bambi Molesters i The Strange.

Album “Off the Grid“ sniman je u Sunday Studios, a za mastering je zaslužan Green Hill Studio. Producirao ga je sjajni Sven Pavlović i u 10 novih pesama primetni su uticaji garažnog roka, soula, surfa, te psihodelije koji se prepliću u intrigantan i svež autorski pečat.

Pucketavi zvuk Dinkovog vintage lampaškog pojačala Magnatone i fluidna atmosfera toplih melodija žanrovski ispisuju nastavak već objavljenih dvostrukih A-singlova LHD – „BoilingWater, Dreamy Girl / This Caramel Should Cover The Earth“(2019.) i „Blue Umbrella / Green Voodoo“(2020).

Na albumu gostuju Arimati Jutila iz kultne finske grupe The Flaming Sideburns i Nacho Rompantondo iz argentinske surf atrakcije Los Freneticos, te Sven Pavlović kao studijski pridruženi član benda.

Dizajn svih izdanja potpisuje genijalni Darko Kujundžić, a atmosferične fotografije benda Krešimir Nilić.

„Off the Grid“ je nastajao tokom svima izazovnog proteklog razdoblja i tektonskih poremećaja, a nove pesme čine podlogu za mogući početak konstrukcijske obnove na svim nivoima. U vrtlogu savremene zaglušujuće verbalne buke, LHD slušaocima nude oslobađajuću i iskrenu instrumentalnu podlogu za neka lična, stvarna ili virtuelna putovanja.

LHD sviraju svoj prvi samostalni koncert u Beogradu u subotu, 10. decembra u KC Gradu s početkom od 21:00. Ulaznice po ceni od 1000 dinara na sledećim pretprodajnim mestima: Pub Brod i Čumić Chillton. Na dan koncerta ulaznice će koštati 1500 dinara.

Linkovi:

https://lhdmusic1.bandcamp.com/album/off-the-grid

https://www.facebook.com/LHDoffthegrid/

https://www.youtube.com/watch?v=P3BlnVfbrYA

https://nova.rs/kultura/lhd-intervju/

Poster:

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?