LEFT LANE CRUISER (Fort Wayne, IN, U.S.A.)

Utorak, 2. jul – Zagreb @ Hard Place
Sreda, 3. jul – Novi Sad @ Foxtrot
Četvrtak, 4. jul – Beograd @ Kuglaš
Petak, 5. jul – Ebensee @ Kino Ebenseer
Subota, 6. jul – Virovitica @ Caffe bar Štedna
Nedelja, 7. jul – Beč @ Chelsea
Ponedeljak, 8. jul – Škofja Loka @ Pri rdeči ostrigi

llc1

Dva istetovirana skejtkoraša iz Indijane šibaju neušminkani, prljavi bluz rok i hilbili pank koji zvuči kao da je Hound Dog Taylor poživeo još 5 godina da snimi „Ace Of Spades“ ploču sa Motorhead! Ovo se čini vrlo realnom prvom utisku posle slušanja nedavno objavljenog 10. albuma „Shake and Bake“ (Alive Records, 2019).
Left Lane Cruiser sviraju od 2004. U početku su bili trio (gitara/vokal, bas i bubnjevi/usna harmonika/razne perkusije), ali je basista ubrzo napustio bend, a kao duo nastupaju i snimaju od 2004. do 2013. Kad su na par godina proširili postavu na trio.
U suštini, osnova benda je Fredrick “Joe” Evans IV na gitari i glavnom vokalu, a bubnjar i povremeno basista su dolazili i odlazili.
Prvi album „Gettin’ Down On It“ izdali su sami za svoju Hillgrass Bluebilly etiketu. Postoji priča da ih je Dan Auerbach potom preporučio vlasniku Alive Records i već drugi album „Bring Yo’ Ass To The Table“ 2008. izlazi za poznatog garaž/bluz izdavača (Black Keys, Radio Moscow, Andre Williams, Two Gallants…), a ta saradnja traje do danas. Publicitet koji je sledio početku saradnje sa Alive Records još više se pojačao posle sledeće ploče „All You Can Eat“ (2009) sa koje je poslednja pesma Waynedale uvrštena u osmu epizodu treće sezone popularne televizijske serije „Breaking Bad“.
Do narednog albuma „Junkyard Speed Ball“ čekalo se dve godine, a 2012. Left Lane Cruiser snimaju fenomenalni album sa obradama u društvu harizmatičnog Jamesa Lega na klavijaturama i vokalu (Black Diamond Heavies, The Immortal Lee County Killers). Bučne, garažne verzije slavnih bluz pesama likova poput Juniora Kimbrougha, Hond Dog Taylora, Hendrixa, Rolling Stonesa potvrđuju aksiom da bluz uvek zvuči svežije odsviran na garažni način raspojasano i spontano. Izbor velikih pesama, ali pre svega interpretacija istih ovu ploču svrtstava u sam vrh bluz rok produkcije novog veka, a činjenica da se radi o super-grupi koja dolazi iz garažnog muzičkog podzemlja samo pojačava ovu tvrdnju.
Sledeći album „Rock Them Back To Hell“ (Alive, 2013) poslednji je regularni sa Brennom Beckom na bubnjevima, dok je „Sligshot“ (Hillgrass Bluebilly Records) reprint i remaster davno izgubljenog drugog albuma štampanog samo u 200 primeraka 2006. godine. Na “Dirty Spliff Blues” iz 2015, “Claw Machine Wizard” iz 2017. i upravo objavljenom “Shake And Bake” bubnjeve je svirao Pete Dio.
U vreme kada su se pre 15 godina formirali bilo je dosta drugih duo bendova sa istovetnom postavom: gitara/vokal i bubnjevi/vokal. Takođe, većina njih kretala se u istim ili vrlo sličnim žanrovskim vodama (garage rock / trash-blues), ali se dvojac iz Indijane izdvojio iz mnoštva pre svega zahvaljujući energičnoj i sirovoj interpretaciji bilo na pločama, bilo na živom nastupu, a Mississippi Blues uvaljan u Hillbilly/Punk-Rock, pa i Heavy Metal nasleđe momaka iz Indijane učinio je da su Left Lane Cruiser danas vodeći bend Garage/Blues žanra.
Novi album je izašao 31. maja, a turneja po Evropi počinje 12. juna. Beogradski koncert održaće se 4. jula u Kuglašu.
Broj karata ograničen je na 100, a u pretprodaji su po ceni od 1000 din do 20. juna @ Pub Brod i Dnevni Chillton. Od 21. juna 1300 i na dan koncerta 1800.

Left Lane Cruiser @ Wikipedia
LLC @ Alive Records
LLC @ Facebook
LLC @ AllMusic

Video:


Poster:
llc2

One thought on “LEFT LANE CRUISER (Fort Wayne, IN, U.S.A.)”

Comments are closed.

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?