Messer Chups za Bad Music Boogaloo #2

mc

Dugo ste sebe nazivali eksperimentalnim bendom, ali sve vreme se zapravo probijala vaša surf crta. Dvadeset albuma kasnije, možete li da nam kažete o čemu se zapravo radi u Messer Chups eksperimentu?

Sada to što radimo zovemo “surf’n’roll”. Oko deset godina sviramo surf sa kapljicom horor/sci-fi saundtrek estetike, fini miks hot rod rokabilija, horor hopa i sličnih žanrova.

Gledano od spolja, deluje da u Rusiji postoji aktivna i živa underground muzička scena u pogledu mnogih žanrova i podžanrova. Da li je taj utisak tačan? Kakva je surf scena u Rusiji?

Rokenrol scena raste u nekom pogledu, surf scena takođe. Ima više surf događanja, ali verovatno je sve mnogo sitnije nego što izdaleka izgleda.

U Rusiji – kao i u Srbiji – postoji fascinacija američkom kuturom, posebno alternativnom i kontra-kulturom. U čemu je stvar? Da li je u pitanju pobuna ili nešto drugo?

Ipak je u pitanju mali procenat ljudi. Neke druge stvari su masovne u našoj zemlji. A alternativna kultura je oduvek bila stvar pobune.

Izgleda da je fascinacija obostrana – sada ste na američkoj buking agenciji i imali ste uspešne turneje po SAD, stigavši čak do Meksiko Sitija. Kako ste se proveli u Americi? Da li je nešto ostavilo poseban utisak za vas?

Da, bilo je sjajno. Imaćemo sledeću turneju tamo u oktobru i novembru, a takođe i južnoameričku turneju. Naš utisak je da postoji mnogo ljubaznih i dobrih ljudi na tamošljoj surf sceni. Mnogo su nam pomogli, a svirke su bile dobre.

Svaki put kad ste dolazili u Beograd, srdačno ste dočekani. Ove godine ćete zatvoriti ovogodišnji Bad Music Boogaloo festival. Da li imate nešto da kažete beogradskoj publici?

Istina, uvek smo imali lep tretman u Srbiji. I opet ćemo se lepo provesti.
Guitarculina gitara kaže “Dring!”,
Zombirella kaže “Stay creepy”
Hvala!

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?