L.A. Witch za Bad Music Boogaloo #2

law

L.A. Witch su živopisni ženski garžno-psihodelični trio iz Los Anđelesa. Svojim pesmama i imidžom zaista otelotvoruju kalifornijske pustinjske veštice, ali nimalo nalik na ružne i nepravedne diznijevske stereotipe. Pre su poput očaravajućih veštica i vila iz bajki – i kada u svojim pesmama ubijaju, one to rade nežno i milozvučno. Naravno, ako vešta pustinjsko-psihodelična vožnja za vas predstavlja milozvuke.

Što je najbitnije, Veštice iz L.A-a stviraju strahovito dobro. Pre nego što su snimile prvi album, tri godine su bile na turneji. Sa takvim iskustvom i dostignutim majstorstvom, lako je uvideti zašto su trenutno jedan od najatraktivnijh mladih rokenrol bendova u čitavoj Americi.

Basistkinja Irita Pai bila je dovoljno ljubazna da nam odgovori na nekoliko pitanja, a da na nas ne baci nikakve čini. Mada…

Imidž Los Anđelesa je i dalje baziran na glamuru, bogatstvu i Holivudu. Da li je ono što vi predstavljate neka vrsta pobune protiv toga, ili prosto oslikavate mračnu stranu, senku Kalifornije?

Mislim da ovde uleće poređenje sa Dejvidom Linčom – spolja sve izgleda lepo i srećno, ali nešto mračnije uvek vreba ispod. Mislim da to može da se primeni na bilo šta u životu, i da uz svako svetlo uvek stoji senka.

“Druga strana” Kalifornije ima dugu tradiciju psihodelične muzike i filozofije. Šta mislite, zašto je psihodelični rok postao ponovo popularan na nezavisnoj sceni u poslednjih desetak godina?

Nisam sigurna. Mislim da je lako povući uticaj iz psihodelije jer su bendovi koji su prvi svirali ovu vrstu muzike 60ih i 70ih bili tako dobri. Njihova muzika je vanvremenska.

Pre nego što ste snimili vaš sjajni album, bile ste na turneju čitave tri godine? Kako vam je bilo i da li je činjenica da ste bend sastavljen od tri devojke učinila situaciju specifičnijom?

Život na turneji je težak. Daleko ste od kuće, nikad ne znate kada ćete na spavanje, ili vas možda neće isplatiti tog dana jer vam promoter kaže da ćete vam prosto platiti kasnije. Ali zaista je nagrađujuće biti u mogućnosti da putujete, vidite nove gradove i overite lokalne bendove i prodavnice ploča… I jedete neobičnu hranu.
Što se tiče specifičnosti vezanih za ženski bend, teško je reći jer ne znamo kako je drugačije. Postale smo vrlo vešte u popravljanju našeg kombija – oni se uvek kvare – pa sada znam mnogo više o curenju hladnjaka nego pre turneje!

Proputovale ste Ameriku uzduž i popreko, a sada ste u Evropi. Kakav je vaš utisak o evropskoj rokenrol publici?

Imam utisak da se umetnost mnogo više ceni ovde nego u SAD. Postoji i gostoprimstvo koje fali kod kuće. Ovde ljudi žele da izbleje sa vama, piju sa vama, naprave vam večeru, pričaju o muzici, filmovima i kulturi. I to je stvarno kul.

Za kraj, da li imate neku poruku za Bad Music Boogaloo publiku? Znam neke ljude koji jedva čekaju da čuju vaš nastup…

Oduševljene smo što ćemo biti u Srbiji prvi put! Živeli!!!

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?