El Shirota (Atizapan, Mexico)

Nedelja, 24. septembar – Beograd @ KC Grad | 21:00

“No quiero estar dormido Que todo acabe en ruido”
Kraj leta i vreme je za buku! Jesenju sezonu Bad Music For Bad People koncerata otvara El Shirota, meksički noise rock/ post-hardcore bend, osnovan 2012. godine u Atizapanu.
Nema nikakve sumnje da je njihov zvuk inspirisan muzikom bendova kao što su Sonic Youth, Fugazi, Slint, Dinosaur Jr. i Nirvana, ali nas El Shirota povremeno voze na paralelnoj ravni ukrštenih žanrova, pre svega psihodelične garaže šezdesetih, noise popa osamdesetih i shoegazea devedesetih.
Nedavno ih je Rolling Stone magazin uvrstio među nekoliko najvažnijih bendova na sve zanimljivijoj underground sceni Meksika.
El Shirota su objavili dva albuma, uz par EP-jeva i singlova, od kojih “Ni Siquiera Estamos Listo Para Hablar” u maju ove godine.
Nije fraza da muzika može da premosti svaki jaz, nerazumevanje i konflikt, a u prilog tome Ignazio Gomez Kurth, gitarista i pevač, kaže da su meksički bendovi danas stalno na turnejama po Americi, o čemu je nekada moglo samo da se sanja, i da uvek postoji način da se stigne do publike ma gde ona bila. El Shirota uskoro kreću na turneju, a 24. septembra dolaze u Beograd, kada ćete imati priliku da ih slušate u KC Gradu od 21:00. Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Čumić Chillton po  ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta 1500.
Sara Bujak

Linkovi:

https://elshirota.bandcamp.com/music

https://www.instagram.com/elshirota/

https://www.elshirota.com/

YouTube:

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?