El Perro (Parker Griggs of Radio Moscow)

Utorak, 5. mart – Ilirska Bistrica @ MKNŽ
Sreda, 6. mart – Beograd @ Elektropionir/Anti-Shop | 20:00
Četvrtak, 7. mart – Zagreb @ Hard Place

El Perro je novi bend koji predvodi gitarista, pevač, kantautor i producent Parker Griggs iz Radio Moscow. Zvučna slika grupe sadrži elemente koje će ljubitelji Radio Moscow prepoznati, ali ovo je rok muzika sa novim, svežim pristupom i osećajem. Debi album „Hair Of El Perro“za polaznu tačku uzima teški psihodelični rok, da bi se potom zaglavio na sinkopiranijoj teritoriji, začinjavajući svoj zvuk latino ritmovima i nagoveštajima gruva u Funkadelic stilu. Moglo bi se reći da El Perro svira psihodelični fank rok i to bi možda bila i najpreciznija žanrovska odrednica.

Pre dve godine objavili su prvenac koji je Parker kompletno snimio sâm, odsviravši svaki ton na svakom instrumentu zabeleženom na ploči, baš kao što je učinio sa prvim Radio Moscow albumom davne 2007. Izdavač je Alive Records poznat po dobrom ukusu kad je garažni bluz u pitanju s obzirom na to da su neka od imena na etiketi sam vrh žanra. Od apsolutnih prvaka sveta u ovoj kategoriji Black Diamond Heavies, James Leg, Left Lane Cruiser i Radio Moscow, preko crnih legendi delta bluza (T-Model Ford) i soula (Swamp Dogg), te superkomercijalnih Black Keys.

El Perro su prošlog maja održali odličan koncert u Beogradu, a vraćaju se da potvrde svoj kvalitet u sredu, 6. marta u Elektropioniru. Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Čumić Chillton po  ceni od 1500 dinara do kraja februara. Od 1. marta 2000 din i na dan koncerta 2500 din.

https://elperrotheband.bandcamp.com/album/hair-of

https://www.facebook.com/elperrotheband/

https://www.instagram.com/elperrotheband/

https://www.psychedelicbabymag.com/2019/10/el-perro-interview.html

https://first-avenue.com/performer/el-perro/

Poster:

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?