The Bonnevilles (Lurgan, Northern Ireland, UK)

Utorak, 10. april – Zagreb @ Tvornica kulture
Sreda, 11. april – Novi Sad @ Foxtrot
Četvrtak, 12. april – Sofija @ Mixtape 5
Petak, 13. april – Plovdiv @ Post-Culture Stage
Subota, 14. april – Kladovo @ Fusion klub
Nedelja, 15. april – Beograd @ KC Grad | 21:00
Utorak, 17. april – Rijeka @ The Beertija/Klub

bv

Garage/blues duo iz Lurgana, Severna Irska jedan je od najzapaženijih evropskih garažnih rok bendova u Americi. Ne samo što su poslednja dva albuma objavili za Alive Records, verovatno najvažniju garage/blues etiketu na svetu, već su i 2015. svirali dva prestižna festivala The Deep Blues Fest (Clarksdale, Mississippi) i Juniors Juke Joint (Holly Springs, Mississippi) kad je ovaj ili sličan zvuk u pitanju.
Formirani su pre 10 godina. Gitarista i pevač Andrew Andy McGibbon Jr. i bubnjar Chris McMullan vrlo brzo i izdaju prvi album, izuzetni „Good Suits & Fightin’ Boots“. Eksplozivna energija i vrlo autentična crta u žanronskom izrazu učinili su da bend ne padne „u zaborav“ kao još jedan od mnogih gitara/bubnjevi sastava tog vremena. The Bonnevilles objavljuju drugi album „Folk Art & The Death Of Electric Jesus“ u novembru 2012. Momci iz Lurgana i dalje sviraju svoju verziju panka, bluza i soula da sve pršti iz zvučnika. To im u periodu koji nailazi obezbeđuje mesto „među izabranima“ na spomenutim Deep Blues i Juniors Juke Joint festivalima 2015. godine.
„The Arrow Pierced My Heart“ iz 2016. je prvi LP za prestižnu kompaniju Alive Records i najbolje izdanje do sada. Bend koji umešno sjedinjuje nasleđe irskog folka sa prvoklasnim delta bluzom ili soul sa pankom, a da sve to zvuči skoro kao jedan potpuno novi žanr znatno je iznad proseka i zaokuplja pažnju, a diskografski ugovor sa uglednom firmom dovodi do većih šansi za koncertnim nastupima i grupa koristi priliku da se predstavi gde god je moguće ciljajući žanrovski profilisane festivale, klubove i agencije.

Novi album „Dirty Photographs“ biće objavljen u martu ove godine za Alive Records. Prve kritike nagoveštavaju da se radi o još jednom rokerskom biseru za mladiće iz Severne Irske. Nedugo po izlasku albuma The Bonnevilles kreću na evropsku turneju i sviraće po prvi put u Beogradu u nedelju, 15. aprila @ KC Grad. Ulaznice od 12. marta po pretprodajnoj ceni od 400 dinara na šanku KC Grada i u pabu Brod, dok će na dan koncerta iznositi 500 dinara.

Official
The Bonnevilles @ Alive Records
The Bonnevilles @ bandcamp
The Bonnevilles @ Facebook
The Bonnevilles @ All Music
Recenzija:
No Depression

Video:
Poster:

bv1

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?