Bad Music Boogaloo #5

Petak, 16. jun + subota, 17. jun | 21:00 @ Dom omladine, sala Amerikana

BAD MUSIC BOOGALOO #5 ove godine u malo manje zgusnutom izdanju i prvi put na ozbiljno velikoj bini!

Petak, 16. i subota, 17. jun u sali Amerikana Doma omladine od 21:00.

Prvo veče otvaraju LHD iz Hrvatske. Nekada su činili ¾ legendarnog benda Bambi Molesters, a prošle godine objavili su prvi album “Off The Grid” (Dirty Old Label, 2022) i promovisali ga na brojnim festivalima i klupskim koncertima. Velika je čast da sviraju na BMB#5 kao bogovi instrumentalne muzike u Evropi, a i šire. 

https://lhdmusic1.bandcamp.com/album/off-the-grid

Messer Chups postoje više od dvadeset godina, a objavili su preko 20 albuma za surf, garage i indie etikete širom sveta. Takođe, jedan su od retkih ako ne i jedini ruski rok bend koji je imao par američkih turneja, te nastupao na festivalima u Sjedinjenim Državama. Evropska publika još bolje poznaje ovaj trio obzirom da su kontinent prešli uzduž i popreko više od 15 puta, a u par navrata svirali su i u regionu.

Ovaj ruski rokenrol eksperiment koji predvodi gitarista Oleg Gitarkin inspiraciju crpi mahom iz B filmova i trash horror estetike u izokrenutoj simbiozi sa pin-up kulturom. Tome najbolje svedoči Guitarkinov izbor basistkinje, a na toj poziciji je moderna verzija Bettie Page – Svetlana Nagaeva, popularna “Zombierella”.

Za one bez predstave o čemu se radi stručnjaci preporučuju da se zamisli bend koji svira uz nemu verziju kultnog filma Russa Meyera Faster Pussycat Kill! Kill!

https://messer-chups.bandcamp.com/

Drugo veče otvara Elli De Mon – italijanski one woman band. Objavila je sedam albuma pod uticajem najranije bluz tradicije (Bessie Smith, Mississippi Fred McDowell, Son House). Album iz 2021. “Countin’ The Blues: Queens of The 20’s”, obrade bluz standarda starih čitavi vek, prokrčio je put za Elli De Mon, njenu sofisticiranu interpretaciju prvih bluz pesama, kao i sam nastup tokom kojeg svira gitaru, peva, koristi manji set bubnjeva, razne druge udaraljke i pomoćne rekvizite. Pre mesec dana izašla je i nova dugosvirajuća ploča pod nazivom “Pagan Blues” koju promoviše na turneji u okviru koje svira i u Beogradu.

https://ellidemon.bandcamp.com/

The Monsters @ MatchBox Deli 27.02.2021 Patrick Principe

The Monsters su super(pre)glasni garažni trio iz Švajcarske koji postoji još od 1986. Predvodi ih Reverend Beat-Man, vlasnik Voodoo Rhythm Records etikete. Radi se o najzabavnijoj verziji pank roka 70-tih u ekspres loncu sa garažnim rokom 60-tih i divljim pubertetskim rokabili stilom 50-tih. “Back from the Grave” i “Sin Alley” kompilacije koje je objavljivao Crypt Records krajem prošlog veka zavele su ova tri tipa još u mladosti i navele ih da se na najbolji mogući način oduže time što su formirali jedan od najvažnijih garaž rok bendova na tlu Evrope. Niti The Monsters, niti Reverend Beat-Man nisu do sada svirali u Srbiji. Štaviše, ni u ex-YU. Stoga je ovo prva i prava prilika da se pogledaju uživo u Beogradu.

https://the-monsters.bandcamp.com/album/masks-master-tape-copy-1989-limited-edition-of-66-tapes

Ulaznice za obe večeri u pretprodaji na prodajnim mestima Tickets.rs, Pub Brod i Čumić Chillton po ceni od 1500 din po danu. Na dan koncerta 2000 din.

Bad Music Boogaloo #5 sufinansiran je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Poster:

Žikica Simić o Bad Music Boogaloo-u #5:

Fotke Bad Music Boogaloo #5. Škljocao Igor Čoko:

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?