BAD MUSIC BOOGALOO #4

Posle tri godine pauze sve se spakovalo u samo jedno veče – 18. Jun u KC Gradu. Da bi svi izvođači svirali regularni repertoar, čitav događaj počinje u 18 sati i mora da se završi najkasnije u ponoć! Stoga će satnica izgledati ovako:


18:00 – Bag Of Dicks
18:45 – Elli De Mon
19:45 – LHD
20:45 – James Leg
22:00 – Endless Boogie

Bag Of Dicks su trajali kratko, tek par godina sredinom prošle dekade, ali su ostali upamćeni po upečatljivim nastupima u raznim beogradskim klubovima. Glasna bas gitara kroz dva pojačala, pedale i grmljavina bubnjeva.
Trash garage duo od nedavno svira ponovo, a BAD MUSIC BOOGALOO #4 je prvo pojavljivanje u javnosti posle niza godina.

https://bagofdicks138.bandcamp.com/

Elli De Mon je italijanski one woman band. Objavila je šest albuma pod uticajem najranije bluz tradicije (Bessie Smith, Mississippi Fred McDowell, Son House). Prošlogodišnji album “Countin’ The Blues: Queens of The 20’s”, obrade bluz standarda starih čitavi vek, prokrčio je put za Elli De Mon, njenu sofisticiranu interpretaciju prvih bluz pesama, kao i sam nastup tokom kojeg svira gitaru, peva, koristi manji set bubnjeva, razne druge udaraljke i pomoćne rekvizite.

https://ellidemon.bandcamp.com/

LHD su nekad činili ¾ legendarnog hrvatskog benda Bambi Molesters. Lada, Hrvoje i Dinko pre neki dan objavili su prvi album “Off The Grid” (Dirty Old Label, 2022) i promovisaće ga čitavo leto na više festivala i klupskih koncerata. Velika je čast da sviraju na BMB#4 kao bogovi instrumentalne muzike u Evropi, a i šire. 

https://lhdmusic1.bandcamp.com/album/off-the-grid

James Leg i njegov “totalni rokenrol do poslednje kapi znoja i krvi” nastup poznati su ne samo u Beogradu. Ovaj put za bubnjevima je Andrew Jody, bubnjar Barrence Whitfield & The Savages i bubnjar sa prva dva James Leg albuma. Isterivanje demona iz distorziranog Fender Rhodes električnog klavira uz tutnjavu seta bubnjeva.

https://jamesleg.bandcamp.com/music

Endless Boogie su kvartet koji postoji od ’97. i sviraju spoj kraut roka sa bluzom i bugijem, gde su pesme ‘džem za džemom’ kako veli Paul Major, gitarista i pevač benda. Sažeto – uigrana interakcija dve gitare sa hipnotičkom osnovom koja se iznova vozi do kraja i atraktivnim solo deonicama uz pulsirajuću ritam sekciju i ponekad pevanje, a ponekad nasumično verglanje u mikrofon gde vokal dobija ulogu dodatnog instrumenta. Endless Boogie pesme obično traju van svih standarda, često i preko 20 minuta.

https://endlessboogie.bandcamp.com/music

Ulaznice do 5. Juna 2000 din. Od 6. juna 2500, a na dan koncerta 3000.

Pretprodaja: Čumić Čilton + Pab Brod

Zelite email obavestenja o buducim koncertima?